Υποψήφιος με τον Σταύρο Αρναουτάκη ο καθηγητής Δημήτρης Ξενάκης

Υποψήφιος με τον Σταύρο Αρναουτάκη ο καθηγητής Δημήτρης Ξενάκης

Την υποψηφιότητα του αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διευθυντή του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης Δημήτρη Ξενάκη ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Δημήτρης Ξενάκης ο οποίος παράλληλα με την επιστημονική του ιδιότητα είναι γνωστός και από την υπόθεση Ρίχτερ, θα είναι υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Ο κ. Ξενάκης σε δήλωση του ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την τιμητική πρόσκληση του, στην οποία και ανταποκρίθηκε θετικά, συντάσσοντας τις δυνάμεις του στην περαιτέρω αναβάθμιση του σημαντικού έργου που συντελείται στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ειδικότερα στη δήλωση του ο κ. Ξενάκης αναφέρει:

«Με τη συμμετοχή μου στον ενωτικό συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη σκοπεύω μέσα από τη διεθνή δικτύωση, την πανεπιστημιακή διασύνδεση και την τεχνογνωσία μου να ενισχύσω τις αναπτυξιακές μας προοπτικές. Γιατί η Περιφέρεια μας μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει περισσότερα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και να συνάψει συμφωνίες και στρατηγικές συμπράξεις για χρηματοδοτήσεις μεγάλων έργων και κρίσιμων υποδομών, να προσελκύσει ξένες άμεσες επενδύσεις, καθώς και να διαμορφώσει έξυπνες στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης προσαρμοσμένες στις τοπικές συνθήκες.

Στόχος μου είναι να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, η γεωπολιτική θέση, οι ενεργειακοί πόροι και το ανθρώπινο δυναμικό για να καταστεί ολόκληρη η Κρήτη αναπτυξιακά δυναμική και βιώσιμη.

Δυναμική με την έννοια μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, με ενίσχυση στους τομείς με υπόβαθρο για ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, όπως ο τουρισμός, η αγροδιατροφή, ο πολιτισμός και η οικονομία της γνώσης. Βιώσιμη κοινωνικά και περιβαλλοντικά, ικανή να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα φαινόμενα φτώχειας, ανασφάλειας και υποβάθμισης, μέσω μιας στοχευμένης κατανομής πόρων με αναπτυξιακά κριτήρια.»